Przepis i sposób przygotowania na: Placki z ciasta do pierogów
Kroki postępowania
Ciasto: w misce wyrabiamy ręcznie. Dodajemy 1 kg mąki, 3 całe jajka, 0,5 litra zimnej wody, 2 łyżki oleju.
![Krok 1 - Placki z ciasta do pierogów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-ciasta-do-pierogow1-2.jpg)
![Krok 2 - Placki z ciasta do pierogów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-ciasta-do-pierogow2-2.jpg)
![Krok 3 - Placki z ciasta do pierogów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-ciasta-do-pierogow3-2.jpg)
![Krok 4 - Placki z ciasta do pierogów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-ciasta-do-pierogow4-2.jpg)
![Krok 5 - Placki z ciasta do pierogów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-ciasta-do-pierogow5-2.jpg)
![Krok 6 - Placki z ciasta do pierogów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-ciasta-do-pierogow6-2.jpg)
mąka | 1 kg |
jajko | 3 sztuki |
woda | 0,5 litra |
olej | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: