Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinią i szpinakiem
Kroki postępowania
Kaszę ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Wsypać do miski.
Wbić jajka i wymieszać.
![Krok 1 - Placki z cukinią i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-cukinia-i-szpinakiem1-2.jpg)
Cebulę posiekać drobno. Szpinak umyć, osuszyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Dodać do kaszy.
![Krok 2 - Placki z cukinią i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-cukinia-i-szpinakiem2-2.jpg)
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce. Posolić lekko i odstawić na 15 minut. Następnie odcisnąć z nadmiaru soku, wrzucić do miski. Wymieszać.
![Krok 3 - Placki z cukinią i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-cukinia-i-szpinakiem3-2.jpg)
Na koniec dodać mąkę pszenną, przyprawy i całość wymieszać.
![Krok 4 - Placki z cukinią i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-cukinia-i-szpinakiem4-2.jpg)
Na suchej patelni teflonowej smażyć niewielkie placuszki z obu stron na rumiano.
![Krok 5 - Placki z cukinią i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-cukinia-i-szpinakiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Placki z cukinią i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-z-cukinia-i-szpinakiem6-2.jpg)