Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 8 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
olej do smażenia 6 łyżek
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z jabłkami

1. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.

2. Do miski dodajemy jajka, obie mąki, sól i cukier waniliowy. Mieszamy. Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy.

3. Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładamy powstałą masę. Smażymy. Placki gotowe są, gdy z obu stron mają złoty kolor.

4. Wystudzone placki posypujemy cukrem pudrem.

Rada: Placki są smaczne na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak