Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-kukurydziane
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać, zetrzeć, dodać resztę składników.
![Krok 1 - Placki ziemniaczano-kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczano-kukurydziane1-2.jpg)
![Krok 2 - Placki ziemniaczano-kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczano-kukurydziane2-2.jpg)
![Krok 3 - Placki ziemniaczano-kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczano-kukurydziane3-2.jpg)
ziemniaki | 1 kg/młode |
czosnek | 4 ząbki |
jajko | 2 szt |
mąka kukurydziana | 4 łyżki |
sól | 1 łyżeczka/ płaska |
Soda oczyszczona Prymat | 1 szczypta |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: