Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
żurawina suszona 2 łyżki
ser biały 200 gram
jajko 1 szt
cukier brązowy 2 łyżki
mąka pszenna 4-5 łyżek
jogurt naturalny 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną

Żurawinę zalać wrzątkiem i zostawić na 15 minut. Jabłko pokroić w kostkę.
Ser biały rozgnieść widelcem. Dodać jajko, jogurt, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać jabłko oraz żurawinę i jeszcze raz wymieszać.
Smażyć placuszki na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.01.2018 09:58
Pyszne placuszki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak