Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Plastry ziemniaczane z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry ziemniaczane z piekarnika

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w dość cieniutkie plasterki. Na macie do pieczenia umieszczonej na blaszce układamy pojedynczo plasterki ziemniaków, oprószamy je solą ziołową oraz papryką słodka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 20 minut - mają być zarumienione. Podajemy jako dodatek bądź same. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 25.02.2014 08:53
super pomysł
Kuchenka 24.02.2014 09:16
proste i smaczne :)
gibli 24.02.2014 08:52
bardzo smaczne:)
Czyki 24.02.2014 07:51
Rewelacja:)
sasanka 23.02.2014 21:57
Ciekawy pomysł :) z jednej strony nie są to klasyczne ćwiartki pieczone lub frytki ale tez nie suche chipsy :D fajna sprawa i wygląda efektownie na talerzu :)
DorotaZ 23.02.2014 21:53
Super pomysł:)
Renata9 23.02.2014 20:12
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak