Przepis i sposób przygotowania na: Podlaskie pierożki- serduszka
Kroki postępowania
1/2 szkl. kaszy gryczanej,
15dag chudego twarogu,
cebula,
2 ząbki czosnku,
10dag wędzonego boczku,
2 łyżki startego żółtego sera,
sól morska Prymat,
pieprz świeżo zmielony Prymat
Kaszę wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować na sypko i odcedzić. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć bez dodatku tłuszczu. Zdjąć z patelni, dodać do kaszy. Na pozostałym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, dodać do farszu. Dorzucić posiekany czosnek, starty ser oraz pokruszony twaróg. Oprószyć do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
![Krok 1 - Podlaskie pierożki- serduszka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podlaskie-pierozki-serduszka3-2.jpg)
![Krok 2 - Podlaskie pierożki- serduszka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podlaskie-pierozki-serduszka1-2.jpg)
![Krok 3 - Podlaskie pierożki- serduszka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podlaskie-pierozki-serduszka2-2.jpg)
![Krok 4 - Podlaskie pierożki- serduszka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podlaskie-pierozki-serduszka0-2.jpg)