Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia "zapakowane" w ciasto
Kroki postępowania
Gdy rozczyn podrośnie dodajemy przyprawy, żółtko, resztę mleka , olej i zagniatamy ciasto. Następnie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Podudzia "zapakowane" w ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podudzia-zapakowane-w-ciasto1-2.jpg)
Czosnek przeciskamy przez praskę.
![Krok 2 - Podudzia "zapakowane" w ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podudzia-zapakowane-w-ciasto2-2.jpg)
![Krok 3 - Podudzia "zapakowane" w ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podudzia-zapakowane-w-ciasto3-2.jpg)
Na środek ciasta kładziemy plaster szynki, potem część nadzienia ziemniaczanego, na nie stawiamy podudzie i przykrywamy nadzieniem.
![Krok 4 - Podudzia "zapakowane" w ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podudzia-zapakowane-w-ciasto4-2.jpg)
Sakiewki stawiamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, jak podrosną pieczemy w 170-160 C, około 45-50 minut.
Masa z ziemniaków po upieczeniu jest dość luźna, więc można dodać jedno jajko, nam odpowiada bez.
Smacznego.
![Krok 5 - Podudzia "zapakowane" w ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podudzia-zapakowane-w-ciasto5-2.jpg)