Przepis i sposób przygotowania na: Pogacze - kluski pieczone
Kroki postępowania
Twaróg rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z mąką, masłem i solą do smaku. Zagnieść ciasto, po czym chwilę schłodzić w lodówce.
![Krok 1 - Pogacze - kluski pieczone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pogacze-kluski-pieczone1-2.jpg)
![Krok 2 - Pogacze - kluski pieczone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pogacze-kluski-pieczone2-2.jpg)
![Krok 3 - Pogacze - kluski pieczone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pogacze-kluski-pieczone3-2.jpg)
![Krok 4 - Pogacze - kluski pieczone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pogacze-kluski-pieczone4-2.jpg)
twaróg | 30 dag |
mąka | 30 dag |
masło | 30 dag |
ser żółty | 10 dag |
żółtko jajek | 1 szt |
sól | do smaku |
papier do pieczenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: