Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

polewa czekoladowa na ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 6 łyżek
mleko 2 łyzki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
margaryna w kostce 10 dkg
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polewa czekoladowa na ciasto

Cukier puder, mleko i mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w garnku, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy margarynę. Gdy margaryna się rozpuści dodajemy kakao, łączymy i gotowe!! polewamy dowolne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 26.09.2012 21:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak