Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polski Kebab

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1.5 kg
pita 5
cebula 2
czosnek 3 ząbki
kostka mięsna 1
woda 2 szklanki
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
chili 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ketchup pikantny 4 łyżki
sałata 5 liści
pomidor 2

Przepis i sposób przygotowania na: Polski Kebab

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, chili oraz papryką, porządnie nacierając mięso. Sam wierzch mięsa lekko posypujemy łyżeczką soli. W żaroodpornym garnku wykładamy pokrojoną w 4 części cebulę a na nią kładziemy przyprawione mięso. Obok mięsa kładziemy ząbki czosnku i kostkę mięsną, po czym podlewamy 2 szklankami wody. Całość dusimy 30 minut w 220 stopniach. Po tym czasie, zmniejszamy temperature do 200 stopni i dusimy mięso 2.5 godziny.
Podajemy w pitach, z ketchupem oraz warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak