Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa babka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka5-2.jpg)
![Krok 6 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka6-2.jpg)
Po wyjęciu babki z piekarnika formę odwracam na deskę. Biorę ściereczkę, którą moczę w zimnej wodzie. Przykładam ją na formę babki i zostawiam na chwilę aż odparuję. Pomaga mi to zawsze wyjąć babkę w całości.
![Krok 7 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka7-2.jpg)
![Krok 8 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka8-2.jpg)
Po wyjęciu babki z piekarnika formę odwracam na deskę. Biorę ściereczkę, którą moczę w zimnej wodzie. Przykładam ją na formę babki i zostawiam na chwilę aż odparuję. Pomaga mi to zawsze wyjąć babkę w całości.
Polewę zrobiłam z czekolady gorzkiej rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Lukier zrobiłam z cukru pudru. Białko ubijam na sztywno i dodaję cukier puder cały czas mieszając. Babkę polewam białym lukrem, a następie czekoladą ostudzoną.
![Krok 9 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka9-2.jpg)