Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach1-2.jpg)
![Krok 2 - Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach3-2.jpg)
Żółtka rozmącić razem z proszkiem budyniowym. Dodałam odrobinę soku z garnuszka, aby mieszanka była bardziej płynna. Sok zagotować jeszcze raz i przecedzić przez sitko, aby pozbyć się skórki pomarańczowej. Wlać proszek budyniowy z żółtkami i ugotować gęsty krem.
![Krok 4 - Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach4-2.jpg)
Napęczniałą żelatynę rozpuścić podgrzewając ją delikatnie na ogniu. Zimny serek mascarpone ubić razem ze schłodzoną kremówką. W trakcie ubijania dodawać porcjami zimny krem pomarańczowy, a na końcu wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę.
![Krok 5 - Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach5-2.jpg)
![Krok 6 - Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach6-2.jpg)
![Krok 7 - Pomarańczowo - czekoladowy torcik na białkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-czekoladowy-torcik-na-bialkach7-2.jpg)