Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy puszek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomarańczowy puszek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-puszek1-2.jpg)
![Krok 2 - Pomarańczowy puszek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-puszek2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomarańczowy puszek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-puszek3-2.jpg)
![Krok 4 - Pomarańczowy puszek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-puszek4-2.jpg)
![Krok 5 - Pomarańczowy puszek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-puszek5-2.jpg)
jajko | 6 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka tortowa | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 50 g |
skórka pomarańczowa | 2 łyżki |
mleko 3,2% | 850 ml |
masło lub margaryna | 250 g |
budyń śmietankowy | 2 sztuki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
cukier | 5 łyżek |
cukier wanilinowy | 16 g |
sok pomarańczowy | 3 łyżki |
dżem owocowy | 400 ml |
woda | 3/4 szklanki |
cukier puder | 2 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
rum | 2 łyżki |
polewa czekoladowa | |
kolorowa posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: