Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa tarta rustykalna
Kroki postępowania
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starty łączymy z roztrzepanym jajkiem. Filet myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku i przysmażamy. Pomidory i oliwki kroimy w plasterki.
![Krok 1 - Pomidorowa tarta rustykalna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-tarta-rustykalna1-2.jpg)
Mąkę przesiewamy na stolnicę . Dokładamy do niej pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
![Krok 2 - Pomidorowa tarta rustykalna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-tarta-rustykalna2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomidorowa tarta rustykalna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-tarta-rustykalna3-2.jpg)
![Krok 4 - Pomidorowa tarta rustykalna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-tarta-rustykalna4-2.jpg)
![Krok 5 - Pomidorowa tarta rustykalna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-tarta-rustykalna5-2.jpg)
Tak przygotowaną tarte wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 35 minut w 180°C. Upieczoną wyciągamy i podajemy na ciepło.
![Krok 6 - Pomidorowa tarta rustykalna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-tarta-rustykalna6-2.jpg)