Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami
Kroki postępowania
Po tym czasie, kiedy ziarna napęcznieją, zlać wodę w której się moczyła. Przełożyć do garnka ze świeżą wodą i gotować, aż będzie miękka, około 1 godziny. Pod koniec gotowania posolić.
![Krok 1 - Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowy-krem-z-sojowymi-klopsikami1-2.jpg)
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem. Jeżeli cebula jest twarda to podlać ją odrobiną wody i zredukować. Dodać do soi razem z posiekaną natką pietruszki i doprawić. Uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
![Krok 2 - Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowy-krem-z-sojowymi-klopsikami2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowy-krem-z-sojowymi-klopsikami3-2.jpg)
![Krok 4 - Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowy-krem-z-sojowymi-klopsikami4-2.jpg)
![Krok 5 - Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowy-krem-z-sojowymi-klopsikami5-2.jpg)