Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Poncz cytrynowy na zimno.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 5 szt
cukier puder 15 dag
kostki lodu
herbata 2 mocna gorąca
rum 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz cytrynowy na zimno.

Umyte ,sparzone ,osuszone cytryny cienko obrać .Skórki cytrynowe zalać gorącą herbatą i odstawić na 1,5h.Z obranych cytryn wycisnąć sok ,wymieszać z cukrem pudrem i również odstawić na 1,5 h. Rum oziębić. Herbatę i sok z cytryn wlać do wazy (dzbanka) i wymieszać. Wrzucić kostki lodu ,wlać rum i wymieszać. Poncz podawać w oziębionych czarkach, szczególnie latem.
Zimą poncz cytrynowy możemy podawać ciepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 08.01.2014 18:01
O,to poncz dla mojego męża.
Czyki 08.01.2014 13:50
Oj takie napoje to ja bardzo lubię, super pomysł i jak pięknie podany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak