Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowy deser z serduszkiem
Kroki postępowania
Galaretkę rozpuścić we wrzątku, wystudzić i wlać do dużego naczynia. Odstawić do stężenia do lodówki.
Porzeczkę wsypać do rondelka, dodać cukier i zagotować. Wsypać żelatynę i wymieszać. Wystudzić.
![Krok 1 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/porzeczkowy-deser-z-serduszkiem1-2.jpg)
Z galaretki wyciąć kilka serduszek do dekoracji,
![Krok 2 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/porzeczkowy-deser-z-serduszkiem3-2.jpg)
Śmietanę ubić z cukrem, dodać mascarpone i zmiksować.
![Krok 3 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/porzeczkowy-deser-z-serduszkiem2-2.jpg)
![Krok 4 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/porzeczkowy-deser-z-serduszkiem4-2.jpg)
Do pucharków nakładać po łyżce kremu,
![Krok 5 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/porzeczkowy-deser-z-serduszkiem5-2.jpg)
Wierzch udekorować serduszkami z galaretki
![Krok 6 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/porzeczkowy-deser-z-serduszkiem6-2.jpg)