Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kaszy gryczanej, indyka i szpinaku
na 4 porcje
- 800g mięsa gulaszowego z indyka
- 4-5 garści świeżego szpinaku
- 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka wody
Mięso pokroiłam w paski na około 4 x 1,5cm. Podsmażyłam (bez soli) na oleju aż było widoczne że jest już ścięte. Szpinak opłukałam i troszkę posiekałam. Ząbek czosnku posiekałam drobno. Wrzuciłam kaszę do mięsa i lekko podgrzałam. Dodałam szpinak, czosnek, masło, wodę i dusiłam pod przykryciem około 6 minut. Doprawiam do smaku. Podawałam w talerzach na zupę.
Smacznego