Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Śliwki wypestkować, umyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego, zmiksować blenderem tak by nie było w nich skórek. Piec w piekarniku aż do odparowania nadmiaru wody ok. 2 godzin co pewien czas mieszając. Dodać cukier i ponownie przegotować. Przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna), słoiki zamknąć, odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak