Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 4 kg
cukier 1,80 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Śliwki umyć , przekroić na połowy i wyjąć pestki. Wsypać cukier, wymieszać i odstawić na parę godzin. Smażyć na wolnym ogniu stale mieszając po około 20 minut przez kolejne 3 dni. Gorące powidła wlewać do słoiczków, zakręcić i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak