Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

powidła śliwkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Śliwki 10 kg
Cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: powidła śliwkowe

Śliwki umyć, powyjmować pestki i zemleć maszynką do mięsa. Masę owocową włożyć do garnka i prażyć, ciągle mieszając; gdy zacznie gęstnieć- dodać cukru. Gotować dalej, aż powidła zupełnie zgęstnieją, po czym wkładać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak