Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przekąska lotkowa z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 kg
sól do smaku
olej do smażenia
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska lotkowa z curry

Ze skrzydełek odcinamy lotki (resztę może np. wrzucić na grilla). Surowe lub wcześniej gotowane lotki (ja wcześniej na nich ugotowałem rosół „http://www.doradcasmaku.pl/przepis/247636/rosol-lekki-z-kluskami-lanymi.html”) wrzucamy na rozgrzany olej. Solimy i na średnim ogniu smażymy kilkanaście minut do zarumienienia. Pod koniec posypujemy curry. Chwilę smażymy i gotowe. Świetna przekąska do pochrupania przed TV. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 19.03.2013 11:02
wyglada przepysznie, ale curry niestety nie lubie
caralajna 07.12.2012 07:52
jaka błyskotliwa nazwa :)
olkaaa 26.09.2012 17:04
bardzo fajne
aginaa 23.09.2012 22:51
fajjne
cukiereczek 23.09.2012 07:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak