Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-12.-pieczony-losos-na-puree-z-bobu-i-koziego-sera1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-12.-pieczony-losos-na-puree-z-bobu-i-koziego-sera2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-12.-pieczony-losos-na-puree-z-bobu-i-koziego-sera3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-12.-pieczony-losos-na-puree-z-bobu-i-koziego-sera4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-12.-pieczony-losos-na-puree-z-bobu-i-koziego-sera5-2.jpg)
filet z łososia | 600 g (bez skóry) |
marynata | |
oliwa | 4 łyżki |
czosnek | 2 ząbki (przeciśnięte przez praskę |
Sól ziołowa jodowana Prymat | (do smaku) |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | (do smaku) |
puree | (z bobu) |
bób | 400 g (ugotowany i obrany) |
ser kozi | 100 g |
rukola | 1/2 pęczka (posiekana) |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | 1 szt. |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | (do smaku) |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | (do smaku) |
kiełki | (do dekoracji) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: