Przepis i sposób przygotowania na: Przetwory-Dżem dyniowo-cytrynowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przetwory-Dżem dyniowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przetworydzem-dyniowocytrynowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Przetwory-Dżem dyniowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przetworydzem-dyniowocytrynowy4-2.jpg)
![Krok 3 - Przetwory-Dżem dyniowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przetworydzem-dyniowocytrynowy3-2.jpg)
Przekładam gotowy dżem do wyparzonych słoików, zakręcam i odstawiam do góry dnem, by się zawekowały.
![Krok 4 - Przetwory-Dżem dyniowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przetworydzem-dyniowocytrynowy2-2.jpg)
![Krok 5 - Przetwory-Dżem dyniowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przetworydzem-dyniowocytrynowy0-2.jpg)
dynia | 2 kg |
cytryna | 1 |
cukier | 0,4 kg |
Żelatyna wieprzowa Prymat | opcjonalnie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: