Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony w marynacie
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy marynatę.
Do miseczki dodajemy olej rzepakowy oraz słodki sos sojowy i dokładnie mieszamy do momentu dobrego połączenia obu cieczy. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz estragon i jeszcze raz mieszamy. Gotową marynatę odstawiamy dla dobrego przejścia smaków i aromatów.
![Krok 1 - Pstrąg pieczony w marynacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-pieczony-w-marynacie1-2.jpg)
Tak przygotowane kawałki ryby układamy w naczyniu żaroodpornym (skórą do góry) i zalewamy marynatą. Wkładamy do lodówki na około 30 minut.
![Krok 2 - Pstrąg pieczony w marynacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-pieczony-w-marynacie2-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Pstrąg pieczony w marynacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-pieczony-w-marynacie3-2.jpg)