Przepis i sposób przygotowania na: Pszenne bagietki
Kroki postępowania
Do misy robota wlać letnią wodę, dodać pokruszone drożdże i wymieszać.
![Krok 1 - Pszenne bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bagietki1-2.jpg)
Następnie wsypać mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto, odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
![Krok 2 - Pszenne bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bagietki2-2.jpg)
po tym czasie ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek.
![Krok 3 - Pszenne bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bagietki3-2.jpg)
Wałki ułożyć na formie do bagietek, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
![Krok 4 - Pszenne bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bagietki4-2.jpg)
Wyrośnięte wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce
![Krok 5 - Pszenne bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bagietki5-2.jpg)
![Krok 6 - Pszenne bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bagietki6-2.jpg)