Przepis i sposób przygotowania na: Pszenne bułki makowe ze słoika
Kroki postępowania
Potem wsypać mąkę zmieszaną z solą, dodać mak, który także można wymieszać razem z mąką, ale nie jest to konieczne.
![Krok 1 - Pszenne bułki makowe ze słoika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bulki-makowe-ze-sloika1-2.jpg)
Powinno być miękkie i elastyczne.
Wierzch ciasta i dno miski oprószyć niewielką ilością mąki, zakryć miskę ściereczką i zostawić do lekkiego podrośnięcia w ciepłym miejscu.
![Krok 2 - Pszenne bułki makowe ze słoika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bulki-makowe-ze-sloika2-2.jpg)
![Krok 3 - Pszenne bułki makowe ze słoika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bulki-makowe-ze-sloika3-2.jpg)
![Krok 4 - Pszenne bułki makowe ze słoika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bulki-makowe-ze-sloika4-2.jpg)
![Krok 5 - Pszenne bułki makowe ze słoika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bulki-makowe-ze-sloika5-2.jpg)
Gdy lampka kontrolna oznaczająca nagrzanie piekarnika nastawić czas na 25 minut.
Słoiki z upieczonymi bułkami wystawić na kratkę i dopiero po chwili uważając aby się nie poparzyć wyjąć bułki ze słoików a potem wystudzić na kratce.
Podawać najlepiej z masłem i dżemem lub żółtym serem.
![Krok 6 - Pszenne bułki makowe ze słoika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenne-bulki-makowe-ze-sloika6-2.jpg)