Przepis i sposób przygotowania na: Pszenno-żytni chleb na zakwasie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pszenno-żytni chleb na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytni-chleb-na-zakwasie10-2.jpg)
![Krok 2 - Pszenno-żytni chleb na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytni-chleb-na-zakwasie11-2.jpg)
![Krok 3 - Pszenno-żytni chleb na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytni-chleb-na-zakwasie12-2.jpg)
![Krok 4 - Pszenno-żytni chleb na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytni-chleb-na-zakwasie13-2.jpg)
![Krok 5 - Pszenno-żytni chleb na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytni-chleb-na-zakwasie14-2.jpg)
![Krok 6 - Pszenno-żytni chleb na zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytni-chleb-na-zakwasie15-2.jpg)
zakwas żytni | 15 gram |
mąka pszenna typ 650 | 75 gram |
woda | 85 mililitr |
zaczyn chlebowy | całość |
mąka pszenna typ 650 | 350 gram |
mąka żytnia | 50 gram / typ 2000 |
woda | 210 mililitr |
sól | 3/4 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: