Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z buraczkowym twarozkiem
Kroki postępowania
Do gotujacego mleka dodajemy na raz make wymieszana z sola i mieszamy energicznie do polaczenia skladnikow w jedna kluske.
Sciagamy za kuchenki i studzimy.
Nastepnie dodajemy po jednym jajku
![Krok 1 - Ptysie z buraczkowym twarozkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-buraczkowym-twarozkiem1-2.jpg)
Masa powinna byc jednolita.
![Krok 2 - Ptysie z buraczkowym twarozkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-buraczkowym-twarozkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Ptysie z buraczkowym twarozkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-buraczkowym-twarozkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Ptysie z buraczkowym twarozkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-buraczkowym-twarozkiem4-2.jpg)
Obrany scieramy na miazge i przekladamy na sito zeby odsaczyc caly sok.
Kiedy masa juz jest sucha dodajemy do niej serek kanapkowy.
Najlepiej o zbitej konsystencji.
Dobry jest z marki na A. :)
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Nadziewamy prysie.
Smacznego!!
![Krok 5 - Ptysie z buraczkowym twarozkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-buraczkowym-twarozkiem5-2.jpg)