Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z dżemem i masą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ptysie z dżemem i masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-dzemem-i-masa1-2.jpg)
![Krok 2 - Ptysie z dżemem i masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-dzemem-i-masa2-2.jpg)
![Krok 3 - Ptysie z dżemem i masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-dzemem-i-masa3-2.jpg)
![Krok 4 - Ptysie z dżemem i masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-dzemem-i-masa4-2.jpg)
![Krok 5 - Ptysie z dżemem i masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-dzemem-i-masa5-2.jpg)
Na jednego ptysia należy nałożyć dżem, następnie niedużą ilość masy i przykryć drugim ptysiem. Czynność powtarzać.
![Krok 6 - Ptysie z dżemem i masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-dzemem-i-masa6-2.jpg)
mleko | 250 ml |
woda | 350 ml |
jajko | 7 sztuk |
margaryna | 1 kostka |
sól | 1 łyżeczka |
mąka | 30 dag |
mleko | 600 ml |
budyń waniliowy | 4 opakowania |
margaryna | 1 kostka |
cukier | 6 łyżek |
dżem truskawkowy | 1 słoiczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: