Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z masą budyniową
Kroki postępowania
Dwa opakowania budyniu przygotowujemy na trzech szklankach mleka. Jeżeli budyń nie jest słodzony to dodajemy 4 łyżki cukru.
Budyń studzimy.
Zimny budyń miksujemy, dodajemy dwie łyżki masła nadal miksując. Powstała nam w ten sposób masa.
![Krok 1 - Ptysie z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-masa-budyniowa1-2.jpg)
Wodę zagotowujemy razem z margaryną/masłem.
![Krok 2 - Ptysie z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-masa-budyniowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Ptysie z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-masa-budyniowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Ptysie z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-masa-budyniowa4-2.jpg)
Kilka minut przed końcem pieczenia można odwrócić ptysie aby góra za bardzo się nie przypiekła.
![Krok 5 - Ptysie z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-masa-budyniowa5-2.jpg)
Ptysie można posypać cukrem pudrem.
Można też polać je polewą czekoladową. Wystarczy pół tabliczki czekolady wraz z dwoma łyżkami mleka rozpuścić w kąpieli wodnej.
![Krok 6 - Ptysie z masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-masa-budyniowa6-2.jpg)