Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z szynki w sosie serowo-porowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pulpeciki z szynki w sosie serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-z-szynki-w-sosie-serowo-porowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pulpeciki z szynki w sosie serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-z-szynki-w-sosie-serowo-porowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pulpeciki z szynki w sosie serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-z-szynki-w-sosie-serowo-porowym3-2.jpg)
szynka wieprzowa | 1 kg (bez kości) |
por (biała część) | 1 duża |
żółty ser | 3 plastry |
serek topiony | 100 g (ze szczypiorkiem i cebulą) |
jaja | 2 sztuki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/2 łyżeczki |
przyprawa do potraw Kucharek | 1/2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
mąka | ok 4 łyżki |
olej do smażenia | |
woda | ok 1 l |
pieprz | do smaku |
skrobia ziemniaczana | 1 łyżka |
masło | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: