Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie grzybowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pulpety w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-w-sosie-grzybowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pulpety w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-w-sosie-grzybowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pulpety w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-w-sosie-grzybowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Pulpety w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-w-sosie-grzybowym4-2.jpg)
mięso mielone | 50 dag |
cebula | 1 szt |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | do obtoczenia |
bułka czerstwa | 1 szt |
ząbki czosnku | 2 szt |
olej do smażenia | |
sól i pieprz | do smaku |
przyprawa uniwersalna | łyżeczka |
grzyby suszone | 10 sztuk |
cebula | 2 szt |
marchew | 1 szt |
olej | 3 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
natka pietruszki | 2 łyzeczki |
śmietana 30% | 250 ml |
mąka pszenna | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: