Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym
Kroki postępowania
Bułkę zalać mlekiem.
![Krok 1 - Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-wieprzowo-wolowe-w-sosie-koperkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-wieprzowo-wolowe-w-sosie-koperkowym2-2.jpg)
Uformować 12 pulpetów, obtoczyć w mące .
![Krok 3 - Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-wieprzowo-wolowe-w-sosie-koperkowym3-2.jpg)
Wyłowić łyżka cedzakową.
![Krok 4 - Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-wieprzowo-wolowe-w-sosie-koperkowym4-2.jpg)
Wsypać połowę koperku i chwilę smażyć mieszając.
Posypać mąką - wymieszać.
Zalać wywarem z gotowania pulpetów zmieszanym ze śmietanką . Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Dodać pozostały koperek - zamieszać.
Włożyć pulpety. Dusić ok. 5 minut.
Pulpety podawać w sosie najlepiej z ryżem ( mnie do tego pasuje marchewka z groszkiem).
![Krok 5 - Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-wieprzowo-wolowe-w-sosie-koperkowym5-2.jpg)