Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym
Kroki postępowania
Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem ,jajo,doprawiamy solą ,pieprzami i majerankiem mieszamy .
![Krok 1 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-dziczyzny-w-sosie-musztardowym1-2.jpg)
![Krok 2 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-dziczyzny-w-sosie-musztardowym2-2.jpg)
![Krok 3 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-dziczyzny-w-sosie-musztardowym3-2.jpg)
![Krok 4 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-dziczyzny-w-sosie-musztardowym4-2.jpg)
![Krok 5 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-dziczyzny-w-sosie-musztardowym5-2.jpg)
mięso mielone z dzika | 400 g |
cebula | 1 szt |
jajko | 1 szt |
czosnek | 2 ząbki |
sól i pieprz | |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | |
Majeranek suszony Prymat |
Musztarda sarepska Prymat | 3 łyżeczki |
śmietana | 2 łyżki |
mąka | 1 łyżka |
woda | pół szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: