Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Puree z dyni z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 500 gram
ryż 1 opakowanie
tymianek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni z ryżem

Dynię umyć, pokroić na ćwiartki. Oczyścić z pestek. Posypać tymiankiem, dodać sól i pieprz. Piec w piekarniku (180 stopni Celsjusza) przez 40 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczony miąższ dyni oddzielić od skórki i rozdrobnić blenderem. Ryż odcedzić, wymieszać z dynią. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:11
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
Franciszek 03.12.2015 14:13
ciekawe płączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak