Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto z rabarbarem
Kroki postępowania
Rabarbar umyć i pokroić w kawałki.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia.
![Krok 1 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-rabarbarem1-2.jpg)
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną masę. Powoli wsypywać cukier cały czas miksując.
![Krok 2 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-rabarbarem2-2.jpg)
Gdy piana będzie bardzo sztywna i błyszcząca dodawać kolejno żółtka, po każdym dokładnie miksując.
![Krok 3 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-rabarbarem3-2.jpg)
Następnie wlewać cienkim strumyczkiem olej, cały czas miksując.
![Krok 4 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-rabarbarem4-2.jpg)
Na koniec wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać na najwolniejszych obrotach miksera. przełożyć ciasto do formy (średnica 23cm) wyścielonej papierem.
![Krok 5 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-rabarbarem5-2.jpg)
Na wierzchu rozsypać równo rabarbar, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 45-50 minut.
![Krok 6 - Puszyste ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszyste-ciasto-z-rabarbarem6-2.jpg)