Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty rabarbarowiec z blachy
Kroki postępowania
Masło roztopić w małym garnku. Zdjąć z kuchenki i ostudzić. Do dużej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, jajka, mleko i roztopioną margarynę. Utrzeć wszystko na masę. Blachę posmarować tłuszczem i posypać mąką. Następnie ciasto rozłożyć równomiernie na spodzie formy.
![Krok 1 - Puszysty rabarbarowiec z blachy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-rabarbarowiec-z-blachy1-2.jpg)
![Krok 2 - Puszysty rabarbarowiec z blachy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-rabarbarowiec-z-blachy2-2.jpg)
Ciasto piec w temperaturze 175 stopni przez 35 minut. Ostudzić ciasto na ruszcie. Można posypać wierzch ciasta cukrem pudrem.
![Krok 3 - Puszysty rabarbarowiec z blachy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-rabarbarowiec-z-blachy3-2.jpg)