Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarek
5 jaj,
1/2 szkl. cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl. mąki,
1 łyżka octu.
Białka ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dodać do piany. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Piec ok. 40min. w 180st.
MASA RABARBAROWA:
1/2 kg rabarbaru,
2 galaretki agrestowe,
1 szkl. cukru.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rozgotować w 1/2 szkl. wody z cukrem. Wsypać galaretki, dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Ostudzić.
PIANKA:
2 dowolne galaretki,
2 Śnieżki,
400 ml mleka.
Galaretki rozpuścic i dodać do ubitych Śnieżek. Wylać na wierzch ciasta. Posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce.