Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka 2 1/2 szklanka
jaja 2 sztuki
cukier 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka
sól
jabłka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Jabłka oczyszczamy, kroimy w kostkę/małe plasterki.
Jajka miksujemy z mąką, mlekiem orz pozostałymi składnikami. Na koniec dodajemy ubitą z białek pianę. Całość mieszamy. Dodajemy jabłka i delikatnie jeszcze raz mieszamy. Placki smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak