Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag.
mleko 4/5 szkl.
cukier 2 łyżki
grożdze 15 gram
sól szczypta
jajko 1 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Drożdże rozpuścić w mleku wraz z cukrem.Do mąki dodać mleko,jajko i sól.Dokładnie wymieszać.Odstawić w ciepłe miejsce na około godz.aż ciasto podwoji swoją objętość.Nastepnie na rozgrzany tłuszcz kłaść ciasto łyżką( maczaną w gorącej wodzie) formując racuchy.Smażyć z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 14.05.2013 15:22
takie jak lubię!
Wafelek2601 05.02.2013 08:56
Przepyszne
IwonaKa 29.12.2012 14:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak