Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 50 gram
sól 1 szczypta
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy
mleko 1,5 szklanki
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Na środku robimy wgłębienie. Wkruszamy drożdże ,zasypujemy je cukrem i zalewamy 1/2 szklanki mleka.
Przykrywamy i odstawiamy na ok. 15 minut
Krok 1 - Racuchy foto
2
Do miski z drożdżami dodajemy mleko i jajko. Całość mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na około godzinę
Krok 2 - Racuchy foto
3
Nabieramy ciasto łyżką i nakładamy na gorącą patelnię. Smażymy na niewielkim ogniu az się zarumienią.
Podajemy posypane cukrem pudrem
Krok 3 - Racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 13.10.2014 13:52
jakie ładne :)
Pani Domu 13.10.2014 11:59
piękne racuchy
Magula 13.10.2014 10:17
mniam pyszności
pestka 13.10.2014 08:43
bardzo je lubię i często robię takie racuchy
Czyki 13.10.2014 08:15
Wyglądają bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak