Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rafaello bez pieczenia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4 opakowania
mleko 2,5 szkl
żółtko jajek 3 szt
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło 1 kostka
wiórki kokosowe 25 dag
ajerkoniak 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello bez pieczenia

Z mąki, żółtek, mleka i cukru ugotować budyń. Gdy przestygnie utrzeć z masłem, dodać wiórki i ajerkoniak. Na malej blaszce ułożyć ciastka posmarować masą, ciastka- masa, znowu ciastka - masa, jeszcze raz ciastka i masa a na wierzch trochę wiórków. Włożyć do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 03.09.2012 21:17
szybki i fajny napewno wyprubuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak