Przepis i sposób przygotowania na: Ratatouille
Kroki postępowania
Sposób przygotowania:
Fileta kroimy na mniejsze kawałki i marynujemy w oliwie,przyprawie do kurczaka i papryce ostrej.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
![Krok 1 - Ratatouille foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ratatouille6-2.jpg)
![Krok 2 - Ratatouille foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ratatouille7-2.jpg)
![Krok 3 - Ratatouille foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ratatouille8-2.jpg)
![Krok 4 - Ratatouille foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ratatouille9-2.jpg)
![Krok 5 - Ratatouille foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ratatouille10-2.jpg)
![Krok 6 - Ratatouille foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ratatouille11-2.jpg)
bakłażan | 1 sztuka |
papryka czerwona | 2 sztuki |
papryka zielona | 2 sztuki |
papryka żółta | 1 sztuka |
cukinia | 1 sztuka |
cebula | 2 sztuki |
ząbki czosnku | 2 sztuki |
oliwa | do smażenia |
sól i pieprz | do smaku |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
filet z kurczaka | 500 g |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | 4 łyżeczki |
oliwa | 2 łyżki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
pomidory | 1 kg |
natka pietruszki | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: