Przepis i sposób przygotowania na: Razowe bułki z pokrzywą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Razowe bułki z pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-bulki-z-pokrzywa1-2.jpg)
Między czasie do miski przekładamy mąki, sól oraz olej. Do przygotowanych składników wlewamy gotowy rozczyn.
![Krok 2 - Razowe bułki z pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-bulki-z-pokrzywa2-2.jpg)
![Krok 3 - Razowe bułki z pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-bulki-z-pokrzywa3-2.jpg)
![Krok 4 - Razowe bułki z pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-bulki-z-pokrzywa4-2.jpg)
![Krok 5 - Razowe bułki z pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-bulki-z-pokrzywa5-2.jpg)
![Krok 6 - Razowe bułki z pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-bulki-z-pokrzywa6-2.jpg)
mąka chlebowa | 300 gram |
mąka razowa | 200 gram |
drożdże | 4 dag |
słonecznik łuskany | 2 łyżki |
siemię lniane | 3 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
olej | 3 łyżki |
woda | 350 ml |
młoda pokrzywa | litrowa miseczka liści |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: