Przepis i sposób przygotowania na: Razowe ciasto z rabarbarem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Razowe ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-ciasto-z-rabarbarem1-2.jpg)
![Krok 2 - Razowe ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-ciasto-z-rabarbarem2-2.jpg)
![Krok 3 - Razowe ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-ciasto-z-rabarbarem3-2.jpg)
![Krok 4 - Razowe ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-ciasto-z-rabarbarem4-2.jpg)
Po upieczeniu ciasto studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
![Krok 5 - Razowe ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowe-ciasto-z-rabarbarem5-2.jpg)
mąka razowa | 250 gram, pszenna |
mąka pszenna | 150 gram |
mleko | 0,5 szklanki |
jajko | 4 sztuki |
cukier | 200 gram |
masło | 200 gram |
margaryna | 100 gram |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
rabarbar | 3 łodygi |
cukier puder | do posypania ciasta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: