Przepis i sposób przygotowania na: Razowe pity
Dokładnie połączyć wyrabiając ciasto łyżką (składniki ładnie połączyły się,że zwyczajnie nie chciało mi się brudzić rąk). Odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podrośnie włączyć piekarnik na 230-250 st, a w tym czasie bierzemy się za formowanie chlebków. Na solidnie podsypanej mąką stolnicy formować nieduże placuszki pomagając sobie ewentualnie walkiem. Moje miały grubość ok pół centymetra.
Zostawić je jeszcze chwilę do podrośnięcia, a w tym czasie jeszcze dodatkowo wstawić blachę do rozgrzanego piekarnika. Na już gorącej blasze szybko położyć arkusz papieru do pieczenia ( uważajcie by się nie poparzyć) a na nim chlebki.Piec ok 10 minut.
Chlebki najlepiej smakują tuż po upieczeniu.Z tej ilości wyszły dwie blachy chlebków.