Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z groszkiem
Kroki postępowania
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć delikatnie na oleju do cebuli dosypać ryż i całość chwilkę razem smażyć cały czas mieszając. Do podsmażonego ryżu dolać niewielką i ilość bulionu i gotować do momentu, aż cały bulion zostanie wchłonięty wtedy dolać kolejną porcję płynu u i czynność powtarzać do momentu, aż ryż zmięknie. Groszek odcedzić z zalewy i połowę całego groszku dokładnie rozgnieść widelcem dodać do ryżu
![Krok 1 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem8-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem9-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-groszkiem10-2.jpg)