Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Risotto z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kurkami9-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kurkami10-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kurkami11-2.jpg)
![Krok 4 - Risotto z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kurkami12-2.jpg)
![Krok 5 - Risotto z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kurkami13-2.jpg)
![Krok 6 - Risotto z kurkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kurkami14-2.jpg)
kurki | 200 g |
ryż do risotto | 300 g |
parmezan | 100 g |
wywar z kurczaka | 1 l |
masło | 3 kostki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 4 szczypty |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 4 szczypty |
cebula biała | 1 szt |
ząbek czosnku | 2 szt |
wino białe wytrawne | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: